Direct naar de inhoud.

De komst van een Factory Outlet Center (FOC) bij het TT Circuit in Assen lijkt van de baan

ASSEN – De komst van een Factory Outlet Center (FOC) bij het TT Circuit in Assen lijkt van de baan nu de VVD in de Provinciale Staten zich uitspreekt tegen het FOC.

“We hebben gisteravond uitgebreid vergaderd en we hebben ons standpunt bepaald. We vinden onze verantwoordelijkheid voor de binnenstadkern groter dan de vrijheid van ondernemerschap,” zegt Ton Serlie, woordvoerder voor de VVD op het dossier.

Duidelijkheid
Eerder sprak de VVD zich steeds uit als voorstander van het FOC. De VVD kiest dit moment om met een ander standpunt naar buiten te komen “omdat we duidelijkheid willen scheppen”, zegt Serlie.

Tijdens de commissievergadering op het provinciehuis in mei leek er een nipte meerderheid voor het FOC te zijn. Die meerderheid slaat nu om in een minderheid. D66 is verdeeld en heeft nog geen standpunt ingenomen, maar zelfs als alle leden zich uitspreken voor het FOC, is er een meerderheid tegen de komst van het outlet center.

Wordt uitstel afstel?
Gedeputeerde Tsjisse Stelpstra meldde vorige week dat het besluit van de provinciale politiek over het FOC waarschijnlijk over de zomer heen wordt getild. Een van de redenen is dat er kritische vier brieven over het FOC zijn binnen gekomen bij de provincie, onder meer van vastgoedondernemers en de landelijke retailagenda.

De provincie heeft de brieven doorgestuurd naar de gemeente Assen, die de inhoud nog bestudeert.

Initiatiefnemer teleurgesteld
Initiatiefnemer Raymond Coronel vindt het besluit van de VVD teleurstellend. “U overvalt mij. Ik ga mij er in verdiepen. Maar als de VVD er niet positief over is, wordt het lastig,” aldus Coronel.