Direct naar de inhoud.

Met korting naar concert tieneridool Lil’ Kleine in Fox Stadskanaal

Met korting naar concert tieneridool Lil’ Kleine in Fox Stadskanaal

Met vijf euro korting naar een concert van Lil’ Kleine in Fox en kans maken om samen met het tieneridool op de foto te gaan. Wie wil dat niet?

Lil’ Kleine – momenteel één van de meest populaire artiesten van het land – treedt zaterdag 16 september op in Fox in Stadskanaal. Niet laat op de avond of diep in de nacht, maar tussen twee en vijf uur ‘s middags zodat ook kinderen in de leeftijd van tien tot en met vijftien jaar de rapzanger live in actie kunnen zien.

Voor het concert van Lil’ Kleine zijn maximaal 1000 tickets beschikbaar. Een toegangskaart kost 15 euro. De voorverkoop start op woensdag 16 augustus. Tijdens het concert om nooit meer te vergeten, kunnen de kinderen gratis genieten van ‘verantwoorde drankjes’ en fruit. De lekkernij is aangeboden door Froukje Sloot van de gelijknamige Jumbo supermarkt die onlangs het fel begeerde en bijzondere keurmerk Super Supermarkt in de wacht heeft gesleept. Naast medewerkers van Fox, wordt ook een flink aantal ouders ingeschakeld om het muziekevenement in goede banen te leiden.

Kinderen die bereid zijn om in opmaat naar het concert van Lil’ Kleine een sportieve prestatie te leveren, krijgen vijf euro korting op de prijs van een ticket. En ze zijn verzekerd van een toegangskaartje. “Eerlijk gezegd verwachten we namelijk een stormloop op de beschikbare kaarten”, vertelt René Becker. De bekende zanger en sportman uit Stadskanaal heeft onlangs met Jeroen van Broekhoven van Fox om de tafel gezeten om een ludieke actie te bedenken ‘om bewegen onder de aandacht te brengen’.

“Kinderen die voldoende bewegen hebben meer zelfvertrouwen, slapen beter, zijn minder snel moe, kunnen zich op school beter concentreren en hebben minder kans om ziek te worden”, weet René Becker. “Kortom, ze zitten beter in hun vel. Bovendien willen we laten zien dat bewegen – bijvoorbeeld samen met vrienden of vriendinnen – ook heel gezellig kan zijn.”

Bij het uitvoeren van de actie is contact opgenomen met voorzitter Harm Kruit van Runners Stadskanaal. De inwoner van Stadskanaal is nooit te beroerd om medewerking te verlenen aan activiteiten om jong en oud aan het bewegen te krijgen.

“Kinderen die met korting naar het knalfeest in Fox willen, kunnen nu al een zogeheten Runners kaart kopen voor tien euro, exclusief fee”, legt René Becker uit. “Op zaterdagmiddag 2 september worden ze dan vanaf vijf uur verwacht op de atletiekbaan naast Noorderpoort in Stadskanaal. Om half zes klinkt een startschot en dan gaat iedereen 1000 meter hardlopen of wandelen op de baan. Na de finish kunnen de jongens en meisjes het digitaal uitgeprinte ticket omruilen voor het officiële toegangskaartje voor het concert van Lil’ Kleine. Als beloning voor de sportieve prestatie die is geleverd. Kinderen die een Runners kaart voor 10 euro kopen, maar niet meedoen aan de happening op de atletiekbaan hebben dus geen officieel toegangsbewijs.”

Harm Kruit is enthousiast over de ludieke actie van René Becker en Jeroen van Broekhoven om kinderen te laten bewegen. “Natuurlijk hebben we ja gezegd op het verzoek om een bijdrage te leveren. Graag zelfs. We gaan er alles aan doen om er een geweldige happening van te te maken. We zorgen voor een gezellige entourage rondom de atletiekbaan en veel van ons trainers staan te popelen om een handje te helpen. De bedoeling is dat alle kinderen – verspreid over de 400 meter baan – tegelijk gaan starten. Dat wordt nog een puzzel, maar we komen er wel uit hoor. Zeker weten. We moeten eerst afwachten hoeveel kinderen met korting een Runners kaart gaan kopen. Ik hoop echt dat we vele honderden jongens en meisjes kunnen verwelkomen op de baan. Het moet een uiteindelijk een vrolijk en een kleurrijk spektakel worden.”

Op de foto met Lil’ Kleine

Als kers op de slagroomtaart van de actie wordt – zodra de laatste deelnemer de finish is gepasseerd – een verloting gehouden. “De winnaar van de verloting mag zaterdagmiddag 16 september samen met Lil’ Kleine op de foto”, verklapt René Becker. “Alleen daarom al zou je een Runners kaart moeten kopen. De namen van de jongens en meisjes, die zich zaterdag 2 september op de atletiekbaan melden, gaan in de koker. Alle kinderen hebben een kans om de fotoshoot in de wacht te slepen. Het gaat beslist niet om de snelste tijd, je hoeft alleen maar de afstand van 1000 meter af te leggen.”

Kijk voor meer informatie op de website www.foxstadskanaal.nl of www.renebecker.nl/alseenkomeetnaarfox