Direct naar de inhoud.

Kunstproject winkeliersvereniging | Van Gogh in de dop

STADSKANAAL – De peuterspeelzaal Hummeltjeshonk in Stadskanaal-Noord heeft de try-out gewonnen van de wedstrijd ‘kunstwerk op ezels’.

door Paul Abrahams

In het centrum van Stadskanaal waren acht schilderijen op stevige ezels geplaatst met als thema winter/kerst. De kunstwerken zijn gemaakt door scholen en instellingen met als doel een kleurrijke looproute uit te stippelen in het centrum.

“Via de Facebook pagina van de winkeliersvereniging kon worden gestemd”, vertelt Roy Schulte van Kwalitaria Menistenplein. Hij is één van de aanjagers van het kunstproject. “Uiteindelijk heeft Hummeltjeshonk gewonnen. Binnenkort gaan we van start met het volgende thema. We hopen dat nog meer scholen en instellingen gaan meedoen.”

De peuters hebben een kerstboom en een sneeuwpop gemaakt met behulp van handen en voeten. Als beloning werden ze vorige week getrakteerd op patat in Kwalitaria Menistenplein en ook kregen ze van Intertoys een kleurrijke bellenblazer mee naar huis. De leerkrachten mochten een verwenpakket van De Tuinen in ontvangst nemen. Als kers op de slagroomtaart is eveneens een foto gemaakt, die in de leukste krant in de regio wordt geplaatst.