Direct naar de inhoud.

Leerlingen van CBS De Lindenborgh even terug in de tijd

STADSKANAAL – Op CBS De Lindenborgh vindt 18 tot en met 26 juni project 250/400 (voorheen ’t Knoal) plaats.

Voor dit project maakt iedere groep versieringen die in de gehele school worden opgehangen. Via het Streekhistorisch centrum haalt de Kunst-en cultuurcommissie van De Lindenborgh materialen op, dit in verband met de cultuur- lessen op school.

Donderdag 18 juni werd er een speurtocht gelopen, die eindigde bij het kunstwerk in Lint, die daar reeds onthuld is. De groepen 3 en 4 brengen een bezoek aan Het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. De volgende dag gaan groep 5 en 6 naar Het Klooster in Ter Apel, alwaar ze terug gingen in de tijd.

In alle groepen wordt gewerkt over het thema ‘Knoal’! Alle leerlingen kunnen de thematafel bekijken in de gemeenschapsruimte van de school, terwijl ze via de website cultuurclickgroningen en het digibord informatie kunnen verzamelen rondom dit project.

Groep 8 zal een bezoek brengen aan kamp Sellingen . Voor de groepen 1 en 2 is er een muziekproject onder leiding van Tekke Withaar via de muziekschool. Onder zijn bezielende leiding werd het mooie lied: Mien dorp aan’t Knoal aangeleerd. Tevens wordt er nog een videoclip gemaakt met alle kleuters.

Gisteren vond wederom de jaarlijkse juffen-en meestersdag plaats, met theatervoorstellingen voor de onder-en bovenbouw door Peter Sterke Theatergroep. Vandaga is er voorlezen in ’t Grunnings door Jan, Miep en Ica. Zij zijn vrijwilligers die al jaren op De Lindenborgh voorlezen.

Morgen is de afsluiting van het project met voor de achtste groepers:  Disco, snoep strooien en BBQ/dikdakk’n op het schoolplein.

Bron: www.kanaalstreek.nl