Direct naar de inhoud.

Lezing Toine Heijmans in Bibliotheek Stadskanaal

STADSKANAAL – Woensdag 7 oktober geeft volkskrant journalist Toine Heijmans een lezing over zijn ambitieuze roman ‘Pristina’. De bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Stadskanaal.

Heijmans werkt als algemeen verslaggever bij De Volkskrant en sinds enige jaren ook als columnist. Hij schrijft wekelijks een column waarin doorgaans het leven in de Amsterdamse Vinexwijk IJburg centraal staat. Daarnaast is Heijmans schrijver. Hij schreef een aantal non-fictieboeken en twee romans. In 2011 publiceerde hij zijn eerste roman: Op Zee, over een vader die met zijn dochter een zeilreis maakt van Denemarken naar Nederland.

Zijn tweede roman, Pristina, beschrijft een broeierig schimmenspel tussen twee mensen die tot elkaar zijn veroordeeld: een ambtenaar en een vreemdeling. De één leeft in hotels, de ander in vreemdelingenkampen. Allebei proberen ze het beste uit hun leven te halen, en allebei weten ze dat één van hen gaat verliezen.

De lezing wordt georganiseerd door The Read Shop Stadskanaal en Bibliotheek Stadskanaal. The Read Shop is deze avond aanwezig met een stand waar boeken kunnen worden gekocht.

De lezing begint om 19.30 uur. Een toegangskaartje kost 7,50 euro. Leden van de bibliotheek betalen vijf euro.

Artikel geplaatst door Paul Abrahams op 2-10-15 11:25.

– See more at: http://www.kanaalstreek.nl/nieuws