Direct naar de inhoud.

Marcel Nooren begint Europees GT4-kampioenschap met zege en tweede plek

NOGARO/STADSKANAAL – Marcel Nooren komt dit jaar weer in actie in het Europees GT4-kampioenschap. De coureur uit Stadskanaal had zich geen betere start van het nieuwe autosportseizoen kunnen wensen.

Tijdens de openingsrace op het Franse circuit Paul Armagnac in Nogaro finishte Nooren samen met teamgenoot Jelle Beelen als tweede. Noorens Paasweekeinde werd nog beter, toen hij maandag zijn Chevrolet Camaro in het competitieve startveld als eerste over de finish stuurde. Door zijn uitmuntende prestatie gaat Nooren nu aan de leiding van het tussenklassement.

De 3,636 kilometer lange omloop Paul Armagnac in Nogaro was afgelopen weekeinde decor van de openingswedstrijden van het Europees GT4-kampioenschap. In de kwalificatie kwamen Nooren en teamgenoot Beelen tot een zevende startpositie voor de beide races. “Dat viel wat tegen. Normaal ga ik met nieuwe banden en kwalificatieafstelling zo’n anderhalve seconde sneller dan in de vrije training. Dat was nu slechts een tiende van seconde. Er had meer in gezeten”, vond Nooren.

Nooren kwam in de eerste wedstrijd ijzersterk terug en vocht zich in rap tempo door het startveld richting de tweede positie. Voor het inrijden van de pitstraat, remde Nooren op vakkundige wijze de achterstand richting raceleider Hendrik Still (Sin R1 GT4) dicht. Na een pijlsnelle pitstop van Las Moras Racing Team, waarbij zijn teamgenoot het stuur overnam, kon Beelen in de pitstraat spectaculair de leiding overnemen.

Uiteindelijk zag Nooren hoe zijn Camaro als tweede over de finish kwam. “We hadden ‘m zelfs kunnen winnen”, zei Nooren, doelend op de neutralisatie van de wedstrijd om een gestrande raceauto te kunnen bergen, die hun voorsprong op latere winnaar teniet deed. “Maar dit is hoe dan ook een geweldig begin van het seizoen. Na de tegenvallende kwalificatie was ik een beetje verrast over de snelheid die ik had. Na vier of vijf rondjes kon ik de tweede positie innemen. Jelle heeft het vervolgens keurig afgemaakt.”

Het Paasweekeinde van Nooren werd nóg beter. Na een sterke openingsfase van Beelen, loste Nooren vanuit tweede positie zijn teamgenoot af. De Las Moras-coureur stuurde in de tweede fase zijn auto langs de talrijke incidenten op de baan en pakte overtuigend de leidende positie. Uiteindelijk hield Nooren na dertig ronden een winstmarge van slechts 0,630 seconde over. “Het ging super”, zei Nooren na de podiumceremonie. “Mijn nieuwe teamgenoot heeft het geweldig gedaan door de auto op P2 neer te zetten. Ik moest het daarna volhouden. Bij het binnenrijden van de pitstraat had Jelle de muur geraakt. Daardoor had ik geen geweldige auto meer, maar na een mooie strijd met de Camaro van Duncan Huisman / Luc Braams kon ik toch de leiding pakken. Ik hield net genoeg over voor de winst. Geweldig!”

De eerstvolgende races op de GT4-kalender zijn voor Marcel Nooren een thuiswedstrijd. Hij komt in het weekeinde van 22 – 24 mei in actie tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort.

Bron: www.kanaalstreek.nl