Direct naar de inhoud.

Marcel Nooren breidt voorsprong in Europees GT4 kampioenschap uit na twee podiumplaatsen

ZANDVOORT/STADSKANAAL – Marcel Nooren heeft tijdens de Pinksterraces zijn voorsprong in het Europees GT4 kampioenschap verder uitgebreid.

De autocoureur uit Stadskanaal kreeg op Circuit Park Zandvoort de televisiecamera’s en de ogen van het thuispubliek op zich gericht door op spectaculaire wijze een tweede en derde positie te behalen. Nooren en teamgenoot Jelle Beelen mochten daardoor, na de succesvolle seizoensstart in Frankrijk, voor de vierde keer het erepodium betreden.

Circuit Park Zandvoort was het decor van de derde en vierde ronde van het Europees GT4 kampioenschap en tevens het enige Nederlandse parcours op racekalender van 2015. In de kwalificatie, waarin de startposities voor de beide races worden bepaald, kwamen Nooren en Beelen tot een vijfde en negende tijd.

Nooren wist in de openingswedstrijd het tij snel te keren. Na een sterke openingsfase van zijn teamgenoot, kon Nooren na de pitstop en rijderswissel de strijd om de podiumplaatsen vervolgen. Nooren hield vakkundig Aston Martin-coureur Jörg Viebahn achter zijn Chevrolet Camaro en passeerde na 26 ronden als derde de finish. “Het ging super”, reageerde Nooren. “We moesten van ver komen, dus ik had niet verwacht dat we al zo snel voorin mee zouden doen. Het leek wel alsof Jelle vleugels had gekregen. We hebben onze pitstop op het juiste moment ingelost, waardoor we twee plaatsen wonnen en we uiteindelijk zelfs het podium hebben bereikt.”

Op Eerste Pinksterdag verging het Nooren nog beter. Komend vanaf de vijfde startpositie, stootte hij na het doven van de lichten vrij snel door naar de derde plek. Na vier ronden moest ook het kampioenstweetal Bernhard van Oranje – Ricardo van der Ende haar meerdere erkennen in de snelle Camaro met Nooren aan het stuur. In het vervolg van de race kwam de tweede plaats van Nooren niet meer in gevaar. “Geweldig! We staan nu niet meer gedeeld eerste, maar ruim bovenaan in het kampioenschap”, zei Nooren na afloop. “Ik had in de race een incidentje met prins Bernhard van Oranje. Ik zette mijn Camaro er naast, mogelijk had hij mij niet gezien, want we raakten elkaar. Daarna heb ik redelijk comfortabel op de tweede plek gelegen. De KTM’s waren dit weekeinde een maatje te groot voor ons, maar ik hoop dat we hen over twee weken kunnen bevechten. Ik heb nooit eerder op de Red Bull Ring gereden, dus daar kijk ik erg naar uit.”

Marcel Nooren reist met een comfortabele voorsprong in het kampioenschap naar de Red Bull Ring (AUT), waar op 6 en 7 juni de volgende races van het Europees GT4 kampioenschap worden verreden.

Bron: www.kanaalstreek.nl