Direct naar de inhoud.

Marianne Swinkels houdt signeersessie bij The Read Shop in Stadskanaal

Door paul.abrahams. 7 december 2018
STADSKANAAL Marianne Swinkels brengt vrijdag 14 december een bezoek aan The Read Shop in Stadskanaal.
Vanaf 14.00 uur signeert zij haar boek ‘Wrede onschuld’. Een thriller die de lezer meeneemt in een wereld van angst, spanning, liefde met een vleugje humor.
De 42-jarige autofotograaf is geboren en getogen in Stadskanaal, maar woont sinds twee jaar in het midden van het land.
“Ik vroeg onze dochter wat zij leuk vond om te lezen. Vervolgens pakte ik een pen en papier en begon te schrijven”, vertelt Marianne. “Na een jaar verbaasde het mij dat het een echt verhaal begon te worden. Dat had ik nooit verwacht. Als je dyslexie hebt is een boek schrijven een grote uitdaging en niet de meest logische keus.”
“Het was een hele worsteling om het boek ‘Wrede onschuld’ te krijgen zoals het moest zijn. Ik heb mijn manuscript door meerdere professionals laten nakijken en redigeren. Ik heb veel geleerd uit deze periode. Hier en daar moest ik gebeurtenissen schrappen, dat was in sommige gevallen best pijnlijk. Toch is het boek gebleven zoals ik het graag zie: makkelijk leesbaar.”
“Het is ontzettend leuk om te schrijven”, besluit ze. “Ik vond het ook telkens spannend wat er ging gebeuren. Ik wist alleen het geheim van de hoofdpersonage en de dader(s), maar de rest bedacht ik gaande weg. Het is fantastisch om dingen te bedenken, die je zelf nooit zou zeggen of zou doen. Ik heb een rijke fantasie, maar soms had ik hulp van de politie nodig. Om onduidelijkheid te voorkomen heb ik eerst uitgelegd waarom ik bepaalde informatie nodig had. Ze vonden het erg leuk en beantwoordden al mijn vragen. Ik kan zeggen dat een verhaal schrijven erg verslavend is. Het smaakt zeker naar meer. Of er een tweede thriller gaat komen weet ik nog niet. Er broedt wel een verhaal in mijn hoofd, maar of dat verhaal ook een ‘leven’ gaat krijgen?”