Direct naar de inhoud.

Met de Lions naar de film ?Wild Romance? in Smoky Stadskanaal

STADSKANAAL/TER APEL – Op maandagavond 8 juni houdt de Lions club Ter Apel Westerwolde samen met de Service Bioscoop Smoky in Stadskanaal een bijeenkomst die in het teken staat van Herman Brood.

Om acht uur wordt de film ‘Wild Romance’ uit 2006 vertoond. Vervolgens vindt een afterparty plaats in het nabijgelegen ‘t Mingelmouse. Een ticket kost vijftien euro, inclusief een consumptie en verschillende hapjes tijdens de film en de afterparty.

Het motto van de Lionclub is dienstbaar zijn aan de samenleving. Uiteraard gaat de opbrengst van de filmavond volledig naar diverse goede doelen in Oost-Groningen.

Herman Brood werd op 5 november 1946 geboren in Zwolle. Hij ging in 1964 naar de Kunstacademie en richtte daar de band The Moans op. Hij stapte over naar de band Cuby and the Blizzerds en begon daarna zijn eigen formatie Herman Brood & His Wild Romance. Hij maakte het album Street gevolgd door Shpritsz.

De single Saturday Night werd een grote hit. Brood werkte mee aan de film Cha Cha en trouwde in de film met de bekende punk- en operazangeres Nina Hagen.

Na het floppen van een Amerikaanse tournee raakte de carrière van Herman Brood in het slop en viel ook de band Wild Romance uit elkaar. Herman Brood legde zich toe op het schilderen. Door het jarenlang gebruiken van drugs was zijn lichaam rond 2001 volledig uitgeleefd. Op 11 juli 2001 pleegde hij zelfmoord door van het Hilton Hotel in Amsterdam af te springen.

Bron: www.kanaalstreek.nl