Direct naar de inhoud.

Met de Semslinie Express naar MusSAILkanaal in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus rijdt de ‘Semslinie Express’.

Rechtstreeks met de trein vanaf Groningen via Hoogezand, Veendam en Stadskanaal naar MusSAILkanaal in Musselkanaal. Deze unieke ritten zijn mogelijk dankzij een samenwerking tussen Museumspoorlijn S.T.A.R. en Arriva.

MusSAILkanaal

In 2015 wordt er uitgebreid stil gestaan bij het 250-jarig bestaan van het Stadskanaal en het 400-jarig bestaan van de Semslinie. Van 30 juli tot en met 2 augustus vindt daarom in Musselkanaal het evenement ‘MusSAILkanaal’ plaats.

Extra treinen vanaf Groningen

In verband hiermee rijden er op zaterdag 1 augustus en zondag 2 augustus extra treinen van Museumspoorlijn S.T.A.R. In samenwerking met Arriva rijden er op die dag ook twee rechtstreekse treinen Groningen – Musselkanaal. Arriva zet voor deze ‘Semslinie Express’ haar ‘Spurt’-treinstellen in.

Naast deze treinen rijden ook de historische stoom- en dieseltreinen van de S.T.A.R. tussen Veendam, Stadskanaal en Musselkanaal volgens een zeer uitgebreide dienstregeling.

Dagkaart

Op de website van Arriva zijn speciale dagkaarten te koop voor een rit met de trein van Groningen naar Musselkanaal. Deze kaarten zijn op die dag ook gelden in de museumtreinen van de S.T.A.R. tussen Veendam, Stadskanaal en Musselkanaal. De Arriva-treinen stoppen op alle stations tussen Groningen en Veendam!

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de dienstregeling is te vinden op de websites van Arriva (www.arriva.nl) en Museumspoorlijn S.T.A.R. (www.stadskanaalrail.nl)

Bron: www.kanaalstreek.nl