Direct naar de inhoud.

Mijn moeder is ? teamleider bij Lentis

GIETEN – Deze week is een foto gemaakt van Greet Spoelman uit Gieten. De moeder van Niels (12), Jarnick (10) en Yern (6) is teamleider bij Lentis.

door Paul Abrahams

“Ik wilde van jongs af aan al in de zorg werken”, vertelt de 42-jarige Greet. “Het liefst in een ziekenhuis of op de ambulance. In het eerste jaar van mijn opleiding kwam ik echter op andere gedachten. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de psychiatrische zorg. Ik werk nu achttien jaar voor Lentis, voorheen GGZ Groningen.”

“Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Groningen en in de kop van Drenthe”, vervolgt Greet. “Ik heb twaalf jaar als verpleegkundige gewerkt in de kliniek achter het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal.”

Ruim twee jaar geleden heeft de inwoonster van Gieten een ‘move’ gemaakt. “Ik ben nu teamleider van twee afdelingen in Zuidlaren waar patiënten langdurig verblijven. Als teamleider ben je ‘faciliteitengemeenten’ voor de verpleegkundige teams. Ik probeer te zorgen dat de verpleging het werk goed kan doen, zodat zo goed mogelijk kwaliteit van zorg kan worden geleverd. Ik heb nu wel wat minder contact met de patiënten en dat mis ik soms wel een beetje.”

Greet staat voor 30 uur op de loonlijst van Lentis en volgt momenteel de opleiding Management in Zorg en Welzijn. “Een pittige opleiding, maar het is goed te combineren met mijn baan.”

Of haar kinderen later net als moeder ook in de zorg gaan werken? Waarschijnlijk niet. Niels wil boswachter worden en Jarnick wil samen met zijn kleine broertje een garagebedrijf beginnen. Jarnick wordt dan directeur en Yern gaat sleutelen in de werkplaats. “En ik wil de auto’s gaan verkopen,” laat Yern weten.

Wil je ook samen met je moeder of vader in de krant? En vindt je moeder of moeder het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.

Bron: www.kanaalstreek.nl