Direct naar de inhoud.

Mijn moeder is ?

STADSKANAAL – Deze week is een foto gemaakt van Aty Horlings. De 53-jarige moeder van Nick, Heije, Frouwke en Cyla runt sinds kort Aty’s Was & Strijkservice.

 

De inwoonster van Stadskanaal heeft tot dusverre van alles aangepakt om geld te verdienen. Ze werkte in de administratie en in de thuiszorg, maar stak ook als schoonmaakster de handen uit de mouwen. Een half jaar geleden ging haar lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen zaak beginnen.

 

“Een gat in de markt”, weet Aty inmiddels. “Veel vrouwen en mannen hebben een hekel aan wassen en vooral aan strijken. En ik vind dat juist het leukste werk dat je maar kunt bedenken. En als ik tijdens het strijken zie dat een knoop los zit, dan naai ik ‘m er gewoon weer aan. Als extra service.”

 

“Het wordt steeds drukker”, glundert Aty. “Niet alleen particulieren brengen (een halve of) een volle wasmand, maar ik heb inmiddels ook sportverenigingen en bedrijven als klant. Zoals bijvoorbeeld een voetbalclub en een groepsaccommodatie. Meestal is het ‘s morgens brengen en in de namiddag weer ophalen en vervolgens schoon en fris terug in de kast leggen.”

 

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, heeft Aty onder (veel) meer twee wasmachines gekocht met een inhoud van tien kilogram. Het zijn energiezuinige en supersnelle machines, waarmee ze goed uit de voeten kan. Inmiddels liggen er al plannen in de la voor een kleine verbouwing, zodat ze wat meer armslag krijgt. “Ik verwacht namelijk dat via de mond-tot-mond reclame het aantal klanten de komende maanden verder gaat toenemen.”

 

Aty’s Was & Strijkservice is gevestigd aan de Brugstraat 7 in Stadskanaal, 0599-769071.

Wil je ook samen met je moeder of vader in de krant? En vindt je moeder of vader het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl. Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.

Paul Abrahams

Bron: www.kanaalstreek.nl