Direct naar de inhoud.

Mijn moeder is ? met draagdoek consulent Marleen Kragt uit Stadskanaal

STADSKANAAL – Deze week is voor de rubriek ‘Mijn moeder is …’ een foto gemaakt in de woning van Marleen Kragt. Zij is draagdoek consulent.

door Paul Abrahams

De 28-jarige inwoonster van Stadskanaal heeft drie kinderen: de vijfjarige Mara, de tweejarige Milu en Myrthe is negen maanden geleden geboren.

“Ik ben draagdoeken gaan gebruiken, omdat Mara zo veel huilde”, vertelt Marleen. “Ze werd aanzienlijk rustiger. Een kind zo dicht bij je dragen voelde bovendien zo goed, dat ik nog steeds van dit hulpmiddel gebruik maak. Sterker. Na de geboorte van Myrthe vond ik dat meer vrouwen moesten weten hoe fijn het voelt om je kind op deze manier te dragen. Ik heb vervolgens een opleiding gevolgd aan de ‘Trageschule’ om onder meer te leren hoe je op de meest veilige manier een draagdoek moet knopen en hoe je dat moet vertellen aan andere moeders en vaders.”

Volgens Marleen zijn er 1001 redenen om een draagdoek aan te schaffen. “Je hebt om te beginnen heel praktisch de handen vrij voor een ander kind of om te stofzuigen of de was te vouwen en het vermindert krampen bij het kind. Het is goed voor de ontwikkeling van heupen en rug en het is heel goed mogelijk om discreet borstvoeding te geven tijdens het dragen. En niet te vergeten: een draagdoek in alle kleuren en maten kan heel eenvoudig worden meegenomen en neemt minder ruimte in beslag dan een wandelwagen.”

Via Facebook kunnen belangstellenden in contact komen met Marleen om een consult af te spreken. “Ik zie vooral moeders”, vertelt ze. “Maar als het goed is leren zij de vaders thuis weer hoe je op de juiste manier een draagdoek veilig kan leren knopen.”

Wil je ook samen met je moeder in de krant? En vindt je moeder het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto op locatie.

Bron: www.kanaalstreek.nl