Direct naar de inhoud.

Mijn moeder is ? met hoofdagent Wendy Terpstra

STADSKANAAL – Deze week is voor de rubriek ‘Mijn moeder is …’ een foto gemaakt van Wendy Terpstra uit de gemeente Stadskanaal. De moeder van Bjorn en Mike is hoofdagent in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

“Als je bij de politie werkt, dan is geen dag hetzelfde”, vertelt de 38-jarige Wendy. “Daarom heb ik achttien jaar geleden gekozen voor de politie opleiding in Lochem. “Bovendien had ik als kind een hoog rechtvaardigheidsgevoel. Ik wil de wereld een beetje veiliger maken.”

Na de opleiding is ze als agent begonnen in Winschoten. Sinds acht jaar werkt ze als hoofdagent in haar gemeente. Na de geboorte van de kinderen is ze gestopt met haar werkzaamheden voor de Mobiele Eenheid.

“Het werk is heel gevarieerd”, benadrukt ze. “Van recherchewerk tot het verrichten van administratieve handelingen op het politiebureau. Ja, ik schrijf ook bekeuringen uit. Vanzelfsprekend ben ik samen met collega’s ook ‘veel bij de weg’. Waakzaam en alert. En natuurlijk reageren we zo snel mogelijk op meldingen die we binnen krijgen. Van een vechtpartij tot een auto ongeluk, van huiselijk geweld tot een inbraak. Je weet na een melding absoluut niet wat je ter plaatse kunt verwachten. Maar met achttien jaar ervaring lukt het prima om op de juiste wijze te handelen.”

Bjorn wil later ook graag bij de politie werken. Mike heeft daarentegen hele andere plannen. “Ik wil profvoetballer worden”, klinkt het stellig.

Aanmelden

Wil je ook samen met je moeder in de krant? En vindt je moeder het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto op locatie.

Bron: www.kanaalstreek.nl