Direct naar de inhoud.

Miljoenenrenovatie voor Pagecentrum

Miljoenenrenovatie voor Pagecentrum in Stadskanaal

STADSKANAAL – Het multifunctionele sport- en recreatiecentrum Pagecentrum in Stadskanaal staat aan de vooravond van een ingrijpende miljoenenrenovatie.

Het wedstrijdbad en het instructiebad worden samengevoegd tot een zwembad met onder meer een 25 meter bad, een warmwaterbad met een oppervlakte van 50 vierkante meter, een peuterbad met attractieve speelelementen en een familieglijbaan. Het subtropisch zwembad wordt gesloopt om plaats te maken voor een conferentiezaal.

“Na bijna 24 jaar trouwe dienst hebben de zwembaden het einde van hun technische levensduur bereikt”, legt directeur Edwin Postma uit. “Het is daarom tijd voor een grondige fresh-up, waarmee we weer 25 jaar uit de voeten kunnen. Er is straks plek voor iedereen. Dat wil ik wel benadrukken. Voor de recreant om baantjes te zwemmen, voor kinderen die zwemles krijgen, voor de leden van de zwemclub om te trainen en wedstrijden te zwemmen. En ook de verschillende doelgroepen kunnen bij ons terecht en zijn van harte welkom. Zoals bijvoorbeeld de leden van DWS die lijden aan de spierziekte fybromyalgie in het nieuwe warmwaterbad.”

“De laatste tien jaar heeft Pagedal met de combinatie van de verschillende faciliteiten zich ontwikkeld tot een multifunctioneel evenementencentrum, dat naast de lokale markt ook de nationale en internationale markt bedient met meerdaagse conferentie- en sportevenementen, schoolkampen en trainingsstages”, vervolgt Postma. “We krijgen steeds meer aanvragen, we hebben dringend meer ruimte nodig. Vandaar dat het subtropisch zwembad wordt gesloopt.”

Maandag 4 december beginnen de sloopwerkzaamheden van het subtropisch zwembad. In het voorjaar van 2018 wordt gestart met de renovatie van het wedstrijdbad die naar verwachting in de zomer 2018 wordt afgerond. Dan beschikt Stadskanaal weer over een moderne, milieuvriendelijke voorziening voor de inwoners van de Kanaalstreek en voor de gasten van het Pagedal. De verwachting is dat de congresfaciliteiten halverwege 2019 gereed zijn.

door Paul Abrahams