Direct naar de inhoud.

Nelli Cooman Games

STADSKANAAL – De Nelli Cooman games zijn op 4 en 5 juli.  

Naast de bekende meerkamp voor pupillen is er het open  Noord Nederlands kampioenschap voor de C en D junioren op de zaterdag.  Tevens is er de VB (voor mensen met een verstandelijke beperking)  competitie dag geïntegreerd in het geheel. De finales van de scholieren kampioenschappen op de sprint, het verspringen en 800 meter vinden dan ook plaats. Ook de onderdelen voor de Menzis Sportdag Spike worden dan uitgevoerd. Daar kan men kennis maken met de diverse sporten als voetbal, atletiek, basketbal en korfbal.

De zondag is gereserveerd voor de A en B junioren en senioren. Zij hebben dan hun Open Noord Nederlandse Kampioenschappen. Naast dit kampioenschap is er de eerste kennismaking met de baan voor de gehandicapten. Zij hebben dan ook een programma om aan de baan te wennen en om de heren beoordelaars (classificeerder) de kans te geven ze te bekijken in wedstrijd verband. Tot slot is er op de zondag de Nelli Cooman Run.

Op vrijdagavond 3 juli is om 19.30 uur de officiële opening van de IWAS World Junior Games. Een evenement met ruim 300 atleten en begeleiders, die in het Pagecentrum formeel welkom geheten worden door het gemeentebestuur van Stadskanaal en de IWAS afgevaardigde.

Bron: www.kanaalstreek.nl