Direct naar de inhoud.

Nienke Luring uit Onstwedde is de beste voorlezer van Stadskanaal en Vlagtwedde

ONSTWEDDE – Veertien schoolkampioenen hebben meegedaan aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. In Bibliotheek Stadskanaal streden de leerlingen om een plek in de halve finale.

Tijdens de voorronde mochten ze op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek. De deelnemers werden beoordeeld door wethouder Peter Gelling, gemeentesecretaris Andy de Vos en oud-onderwijzer Jan Geert Sterenborg.

Uiteindelijk kreeg Nienke Luring van CBS De Rank in Onstwedde de meeste punten. De leerling van groep acht had gekozen voor een fragment uit het boek ‘Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens. Maaike Arnoldus van CBS Op de Zangtange in Mussel eindigde op de tweede plaats.

Nienke – zij was ook vorig jaar de beste voorlezer van haar school – heeft zich geplaatst voor de halve finale op woensdag 11 maart in de Bibliotheek van Veendam. Inzet is dan een ticket voor een plek in de provinciale finale in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam op woensdag 15 april.

Bron: www.kanaalstreek.nl