Direct naar de inhoud.

?Onze Mexicaan is ook weer van de partij?

STADSKANAAL – Het heavy metal festival Very ‘Eavy dat vrijdag en zaterdag in sporthal De Spont in Stadskanaal wordt gehouden, wordt door minimaal 500 muziekliefhebbers bezocht. Dat zegt organisator Hugo Koch uit Stadskanaal.

door Paul Abrahams

“Het aantal bezoekers is vanaf het begin alleen maar gestegen”, weet Hugo. “Bij de try-out in 2011 werden ongeveer 200 tickets verkocht en komend weekend – als het eerste lustrum wordt gevierd – overschrijden we de grens van 500 bezoekers. We hebben aanvragen voor kaarten gekregen uit veertien landen. Onze Mexicaan is er ook weer. Het is toch wel heel bijzonder hoeveel moeite mensen doen om het festival in Stadskanaal bij te wonen.”

Hugo vindt het niet zo vreemd dat de belangstelling voor Very ‘Eavy zo groot is. “Het aantal heavy metal festivals is in Nederland op één hand te tellen, maar we hebben in de loop der jaren een uitstekende naam opgebouwd. De programmering staat als een huis, de kwaliteit wordt iedere keer beter. Het is jammer dat Stadskanaal niet in het centrum van Nederland ligt. Dit festival zou in Utrecht duizenden mensen op de been brengen. Zeker weten!”

Terug naar Stadskanaal. Dertien bands uit binnen- en buitenland komen vrijdagavond en zaterdag in actie. “We hebben deze keer zelfs twee hoofdacts”, glundert Hugo. “Een dag nadat de Engelse formatie Satan was vastgelegd – die band stond al heel lang op het lijstje – nam de manager van Raven uit de Verenigde Staten van Amerika contact met ons op. Of ze nog in Stadskanaal konden optreden. Eigenlijk hadden we het programma al rond, maar we hebben uiteindelijk besloten om toch van het aanbod gebruik te maken. Zo vaak krijg je niet de kans om zowel Satan als Raven dicht bij huis live aan het werk te zien. Beide bands spelen voor de eerste keer in de provincie Groningen.”

Het wordt komende vrijdag flink aanpakken voor Hugo en zijn twintig vrijwilligers. “We moeten tapijt leggen in de sporthal, het podium opbouwen en het geluid en het licht plaatsen. Verder moeten twee kleedkamers worden ingericht als verblijfsruimte voor de bands die optreden. Inclusief een goed gevulde koelkast.”

Vrijdag wordt eveneens besloten of alsnog gebruik moet worden gemaakt van de tribune. “Dat ligt aan de kaartverkoop in de laatste dagen”, legt Hugo uit. “Ik wil de gezelligheid in de sporthal waarborgen. Maar als het storm loopt, dan kunnen we bijna niet anders. Of je moet het bordje uitverkocht ophangen en geen kaarten meer gaan verkopen.”

U wilt meer informatie over de bands die optreden en over de verkoop van kaartjes? Kijk dan op de website www.veryeavy.nl

Bron: www.kanaalstreek.nl