Direct naar de inhoud.

Open beachtennis toernooi in het Pagedal in Stadskanaal

STADSKANAAL – Een uniek samenwerkingsverband tussen drie tennisverenigingen leidt 20 en 21 juni tot het eerste Open Beachtennis Kanaalstreek Tournement. STB Stadskanaal, TV Uneswido uit Onstwedde en G.S.M. Nieuw-Buinen sloegen de handen in een. Gerwin Bruns (STB) en Gerard Koerts (Uneswido) vertellen.

door Arie Weits

“Wij hadden al langer het idee om iets nieuws te organiseren”, trapt Bruns af. “Met toernooien maken wij al langer gebruik van elkaars velden, dus helemaal nieuw is de samenwerking niet.”

“Nadat Erik van der Laan de marathon tennispartij had gedaan trof ik hem bij mij in de praktijk,” vervolgt Koerts. “Hij wilde direct nog iets organiseren en kwam met dit idee. Ik was gelijk enthousiast. We zijn gaan overleggen en binnen twee weken was het rond. Van iedere vereniging zijn er twee mensen afgevaardigd die de organisatie op zich nemen. Iedere vereniging heeft zijn taken.”

“Veel mensen hebben nog nooit van de sport gehoord,” weet Bruns. “Maar het is wel degelijk een officiële sport die ook door de KNLTB wordt ondersteund. Zo leveren zij een kar vol promotiemateriaal om het park aan te kleden. De sport is een combinatie van tennis, badminton en volleybal. Er wordt met speciale rackets gespeeld en de wedstrijden gaan op tijd. Over de locatie waren we het ook snel eens, dat moest het Pagedal worden. Gelukkig hebben we alle medewerking van de gemeente gehad.”

“Wij gaan het Pagedal helemaal leuk aankleden,” benadrukt Koerts. “Er komen vijf veldjes en ieder veld heeft zijn eigen sponsor. Er komt een kinderprogramma, enkele bars en terrassen, en er kan iets gegeten worden. Het toernooi duurt twee dagen en men kan zich inschrijven in de heren en dames dubbel niveau 5/6 en 7/8. Inschrijven kan via www.toernooi.nl. Wij hebben alles goed voor elkaar, nu alleen het weer nog.”

Bron: www.kanaalstreek.nl