Direct naar de inhoud.

Opening Taalhuis in Stadskanaal met netwerklunch

MUSSELKANAAL – In buurthuis de Stobbe in Musselkanaal gaat woensdag 9 september het 1ste Taalhuis in Stadskanaal van start.  De officiële opening is om 12.30 uur en wordt verricht door wethouder Johan Hamster.

Het Taalhuis – een landelijk concept – is een plek in de wijk waar mensen die moeite hebben met lezen en schrijven samen met een taalmaatje kunnen oefenen. Na Cereswijk wordt het Taalhuis over meer wijken en dorpen in de regio Stadskanaal uitgerold.

De opening van het 1ste Taalhuis vindt plaats in de vorm van een feestelijke netwerklunch met als thema’s: ‘hoe werkt het Taalhuis in de praktijk’ en ‘hoe herken je laaggeletterdheid’.   Deze netwerklunch is bedoeld voor mensen die vanuit hun functie of werk met laaggeletterdheid te maken krijgen bijvoorbeeld  onderwijs, welzijn en zorg. Zij kunnen zich voor de netwerklunch aanmelden via info@welstad.nl.  

 De opening van het Taalhuis vindt plaats in de Week van de Alfabetisering (7 – 13 september). In deze week is er in het land en in de media volop aandacht voor laaggeletterdheid. En dat is meer dan ooit nodig als men beseft dat 1 op 9 Nederlanders moeite heeft met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid is een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust en waar veel mensen zich voor schamen. 

 

Bron: www.kanaalstreek.nl