Direct naar de inhoud.

Opknapbeurt Menistenplein in Stadskanaal is van start gegaan

 

STADSKANAAL – De herinrichting van het Menistenplein in het centrum van Stadskanaal is van start gegaan. De klus moet in augustus geklaard zijn.

door Paul Abrahams

De facelift van het plein kost 318.000 euro. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Hoornstra Aannemingsmaatschappij. Het ontwerp is van architect Jacob Meijer.

Wethouder Peter Gelling van Stadskanaal steekt de loftrompet over de ondernemers rond het plein die de handen ineen hebben geslagen en zelf de handschoen hebben opgepakt om het plein aan te pakken. “Ze hebben met elkaar 58.000 euro op tafel gelegd als bijdrage in de kosten om een gezellig plein aan te leggen met plek voor veel reuring. Het wordt een plein met beleving en uitstraling. Een eerste aanzet om een toekomstbestendig centrum van Stadskanaal te realiseren”, vertelt Gelling.

“Daarnaast hebben we een financiële bijdrage gekregen van de provincie Groningen van 87.000 euro en we hebben 70.000 euro beschikbaar gesteld door werkzaamheden onderhands naar voren te trekken. Daarnaast komt de gemeente Stadskanaal nog eens over de brug met 103.000 euro.”