Direct naar de inhoud.

Opknapbeurt winkelcentrum Stadskanaal is van start gegaan

STADSKANAAL – In het voormalige kantoor van ABN AMRO in Stadskanaal is vanmiddag onder grote belangstelling van winkeliers en omwonenden het officiële startsein gegeven voor de ingrijpende opknapbeurt van het winkelcentrum.

In opmaat naar het hijsen van de vlag werden door wethouder Jan Bessembinders van de gemeente Stadskanaal, architect Frans Beune en Ben Timmermans van Hoornstra Aannemingsbedrijf de contracten getekend.

De gemeente Stadskanaal en de provincie Groningen hebben respectievelijk 4.2 miljoen en 1.9 miljoen euro op tafel gelegd om de klus te klaren.

Het huidige winkelcentrum is langgerekt en kampt – mede door de krimp en een veranderend koopgedrag van de klant – met veel leegstand. Door middel van het verplaatsen van detailhandel en het opknappen en verfraaien van pleinen en gevels van winkels moet Stadskanaal weer aantrekkelijk worden voor de consument in de wijde regio. Ook wordt nagedacht over het wijzigen van routes om het centrum van Stadskanaal beter bereikbaar te maken voor automobilisten.

Roel van der Molen juicht namens de winkeliers in het centrum de facelift toe. “Stadskanaal heeft wat betreft de diversiteit een goed centrum. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat Stadskanaal op de 46ste plaats op de lijst met bijna 500 winkelcentra in Nederland. Maar de aanpak van het winkelcentrum is beslist noodzakelijk. Met de fraaie opknapbeurt van het Menistenplein is al een eerste belangrijke stap gezet. Het licht staat nu op groen voor de volgende fase. Het creëren van een compact, sfeervol en aantrekkelijk winkelcentrum met gastvrije ondernemers en een heel divers aanbod.”

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams