Direct naar de inhoud.

Opnieuw tijdelijke opvang vergunninghouders in Pagedal Stadskanaal

STADSKANAAL – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat in samenwerking met het Pagedal in Stadskanaal gedurende drie maanden opnieuw voormalige asielzoekers met een verblijfsvergunning op het recreatiepark opvangen.

Het COA heeft bij de gemeente Stadskanaal te kennen geven graag opnieuw gebruik te willen maken van tijdelijke opvang van vergunninghouders voor de duur van drie maanden en de gemeente staat hier positief tegenover. Het gaat om de opvang van maximaal 538 mensen. De eerste vergunninghouders worden zo rond 21 september verwacht.

Door de aanblijvende instroom van vluchtelingen, veroorzaakt door de brandhaarden in de wereld en met name de oorlog in Syrie, is het COA op zoek naar extra tijdelijke opvangplaatsen om de asielzoekers op te kunnen vangen. Dit ook in afwachting van het gereedkomen van verschillende nieuws azc’s elders in Nederland.

Een probleem waar het COA als gevolg van de instroom ook mee te kampen heeft, is dat de doorstroom uit de opvang van vergunninghouders nog stagneert. Momenteel verblijven er circa 12.500 nieuwe Nederlanders met een verblijfsstatus nog in de azc’s.

Organisatie van de opvang

Tussen het COA en de exploitant van het Pagedal worden de wederzijdse taken en verantwoordelijkheden afgesproken. Het COA gaat de vergunninghouders begeleiden en gaat 24 uurs-diensten inzetten als het gaat om receptietaken en de wettelijk verplichte BHV-bezetting. Voor scholing en aanbod gezondheidszorg wordt ook gezorgd.

Informatiemarkt

Omwonenden, in de buurt zijnde bedrijven en betrokken wijkraden zijn inmiddels uitgenodigd voor een informatiemarkt op dinsdag 8 september tussen 19.00 en 21.00 uur in het Pagedal. Op deze avond zijn vertegenwoordigers van het COA, de gemeente en Pagedal aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bron: www.kanaalstreek.nl