Direct naar de inhoud.

Pearle Stadskanaal deelt gratis snapbands uit

STADSKANAAL – Vanaf deze week gaan alle basisschoolleerlingen weer naar school. Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens vragen daarom aan weggebruikers om extra waakzaam te zijn op schoolgaande kinderen. Kinderen schatten het verkeer heel anders in dan volwassenen.

Onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ is een verkeerslesbrief, speciaal gericht op het bevorderen van de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer. Astrid van der Windt, projectleider Veilig Verkeer Nederland, en Herron van der Sluis, verkoopdirecteur van Pearle Opticiens, gaven de kinderen van groep 6 van Basisschool De Korenbloem te Raalte als eerste deze nieuwe les. Ook kregen alle kinderen een snapband, een reflecterende armband die zorgt voor meer zichtbaarheid in het verkeer. Om ook de zichtbaarheid van de jeugd uit Stadskanaal te verbeteren, mogen óók zij bij Pearle Stadskanaal een gratis snapband ophalen. In heel Nederland deelt Pearle in totaal 100.000 snapbands uit.

De gratis snapbands zijn vanaf maandag 17 augustus gratis af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Op www.pearle.nl/veiligopweg/backtoschool is de verkeerslesbrief (groep 4 – 6) en een knutselplaat voor de jongere kinderen te downloaden.

Bron: www.kanaalstreek.nl