Direct naar de inhoud.

Per stoomtrein naar concert KamerFilharmonie

Per stoomtrein naar concert KamerFilharmonie Der Aa in treinremise STAR in Stadskanaal

STADSKANAAL – KamerFilharmonie Der Aa speelt op zondag 18 juni een jubileumconcert in de treinremise van de Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal.

Het concert vindt plaats ter gelegenheid van het 25- jarig bestaan van het museum. Het programma staat in het teken van reizen per trein. Het bezoek aan het concert in Stadskanaal kan worden gecombineerd met een retourtje per stoomtrein vanaf Veendam.

Der Aa speelt twee werken van de Franse componist Arthur Honegger: La Roue, dat geschreven is voor een film over een treinmachinist, en Pacific 231, een ode aan de gelijknamige locomotief. Ook Darius Milhaud’s Le Train Bleu, over de nachttrein van Parijs naar de Côte d’Azur wordt in Stadskanaal gespeeld en verder staan nog polka’s van de Strauss familie die aansluiten bij het thema treinen op het programma, en twee Slavische dansen van treinenliefhebber Antonin Dvořák.

Dirigent Leonard Kwon is afgestudeerd in orkestdirectie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is geboren in de VS en groeide op in Zuid-Korea. Hij was assistent-dirigent voor drie producties van De Nederlandse Opera en studeert op het moment voor een master orkestdirectie, onder andere bij Ed Spanjaard.

KamerFilharmonie Der Aa, vernoemd naar de Drentsche Aa, bestaat sinds 2009. Het orkest is samengesteld uit musici uit de drie noordelijke provincies die samen op hoog niveau concerten geven in heel Noord-Nederland.

Het concert begint om 13.00 uur. Een ticket kost 12,50 euro, kinderen tot en met elf jaar betalen vijf euro.

De stoomtrein vertrekt om 11.55 uur uit Veendam. Een kaartje inclusief een rit met de trein naar Stadskanaal en terug naar Veendam kost 20 euro. Kinderen tot en met elf jaar betalen 10 euro. Reserveren kan via www.deraa.nl en www.stadskanaalrail.nl