Direct naar de inhoud.

Profile Lennard Kalk in Stadskanaal is prachtig verbouwd

STADSKANAAL – Zaterdagmorgen half elf. Het is erg druk in de winkel van Profile Lennard Kalk aan de Hoofdstraat 18 in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

“Je kunt echt merken dat het voorjaar is begonnen”, vertelt Lennard die de speciaalzaak sinds eind 2015 runt. “We verkopen veel (elektrische) fietsen en aanverwante accessoires en daarnaast is het ‘alle hens aan dek’ in de werkplaats, waar rijwielen worden gerepareerd.”

In de tussentijd wordt ook nog hard gewerkt om de ingrijpende verbouwing van Profile Lennard Kalk af te ronden. “Het einde is gelukkig in zicht”, weet Lennard. “We zijn nu bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Dat moet ook, want op donderdag, vrijdag en zaterdag houden we actiedagen om te vieren dat de werkzaamheden zijn afgerond.”

In de afgelopen weken is veel gebeurd. Er is zoals Lennard zegt ‘goed doorgepakt’. “We hebben vertrouwen in de toekomst en we kunnen weer een flink aantal jaren vooruit.”

“Zo hebben onder (veel) meer de balie en de werkplaats een andere plek gekregen, er is een nieuwe etalage geplaatst en de verfkwast is veelvuldig gehanteerd”, vervolgt Lennard. “Verder is de winkel heringedeeld, waardoor meer ruimte beschikbaar is gekomen. Het toch al uitgebreide assortiment is namelijk uitgebreid met de merken Victoria en Qwic en het race en ATB merk Merida. Daarnaast is nu ook bijvoorbeeld fietskleding te koop.”

Lennard en Marije Kalk en Martin de Haas zijn erg tevreden over het resultaat van de rigoureuze verbouwing. “De vloeroppervlakte is niet uitgebreid, maar door de veranderende doorkijk oogt het allemaal veel ruimtelijker. We hebben geprobeerd om de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken voor de klanten. Daarom is veel in de avonduren en in het weekend geklust.”

Actiedagen

Donderdag, vrijdag en zaterdag worden actiedagen gehouden. Klanten die een fiets kopen krijgen een voucher ter waarde van 50 euro mee naar huis die bij de Albert Heijn in Stadskanaal kan worden besteed. Klanten die een elektrische fiets kopen mogen een voucher ter waarde van 100 euro in ontvangst nemen. Bovendien wordt vanaf nu vijf jaar lang garantie gegeven op een e-bike. Daarnaast kunnen klanten drie dagen lang meedoen aan een kassabonnenactie, waarmee een leuke prijs is te winnen.