Direct naar de inhoud.

Project in Musselkanaal is uniek in Nederland

MUSSELKANAAL – Cliënten van Novo, de Zijlen en Philadelphia onderhouden gezamenlijk de dierenweide in Musselkanaal.

door Paul Abrahams

Volgens een vastgesteld rooster worden bij toerbeurt allerhande werkzaamheden verricht op dinsdag- en donderdagmorgen. Dat varieert van het voederen van de dieren tot het schoonmaken van de stallen en van het verzamelen van zwerfvuil tot het onderhoud van de perken. In het begin was het even wennen en moest iedereen zijn draai vinden, maar inmiddels wordt het werk met veel enthousiasme uitgevoerd. Ook de buurtbewoners zijn erg tevreden. Veelvuldig wordt de loftrompet gestoken, want de omgeving ligt er namelijk piekfijn bij.

“Dat drie instellingen zo goed samenwerken is uniek in Nederland”, benadrukt teamcoördinator Jan Boels van Novo. “Dat zie je nergens en daar mogen we met elkaar best wel een beetje trots op zijn.”

“Deze samenwerking schept kansen”, vult zijn collega Jan Wehrmeijer aan. “Inmiddels is een dienstengroep ontstaan in het naastgelegen verzorgingstehuis de A-Horst. Hier werken nu cliënten van Novo en de Zijlen. Zij voeren diverse werkzaamheden uit in bijvoorbeeld het restaurant en in de keuken. Ook wordt onder begeleiding de kleding gewassen voor een aantal bewoners.”

Een leuk project is ook het aanleggen van een perk bij de dierenweide. “We zijn onlangs benaderd door de gemeente Stadskanaal om een bestaand perk opnieuw in te richten met planten en struiken. Een leuke klus voor begeleiders en cliënten. Het ziet er allemaal prachtig uit. We noemen het al liefkozend ‘ons perkje’.

Bron: www.kanaalstreek.nl