Direct naar de inhoud.

Protestmars zorgmedewerkers geweerd uit Stadskanaalster centrum

STADSKANAAL Donderdagavond demonstreerden zo’n vijftig mensen tegen het massaontslag van 169 medewerkers bij TSN Thuiszorg in Stadskanaal. Gewapend met protestborden en toeters lieten zij hun onvrede merken over de ontslagen, en hun zorg over wat er met hun cliënten gaat gebeuren.”

“Helaas liet de gemeente Stadskanaal zich weer van haar beste kant zien door de verontruste zorgmedewerkers uit het centrum te weren”, meldt Krista Noor. Zij is afdelingsvoorzitter van de SP.

“De vredige demonstratie werd door het College van B&W buiten het centrum gehouden, een schrijnend voorbeeld van hoe de gemeente Stadskanaal met onvrede van de inwoners omgaat. Het is schandalig. 169 mensen in de gemeente verliezen hun baan, ze vrezen voor hun cliënten en deze mensen mogen hun stem niet verheffen waar mensen bij zijn. Ze werden door het hele centrum geweerd. Feitelijk konden we beter op een verlaten weiland staan, dat had net zoveel effect gehad.”

Georganiseerd door medewerkers van TSN, de SP en het FNV, was de mars bedoeld om de inwoners bewust te maken van de gevolgen van het falende beleid van het College van B&W in Stadskanaal. De ontslagen zijn immers een rechtstreeks gevolg van de vergaande bezuiniging op de huishoudelijke hulp in de gemeente.

“Zoals hier in Stadskanaal met mensen omgegaan wordt, is stuitend,”, vervolgt Noor. “Burgemeester Galama vind demonstreren prima, als niemand het maar merkt. Terwijl het over háár inwoners gaat. In deze regio is de werkloosheid al zo hoog, deze 169 extra werklozen kunnen we missen als kiespijn. Bovendien; al deze mensen zorgen voor andere mensen. Wat gaat er met hun zorg gebeuren? De zorgmedewerkers wilden dat kenbaar maken, en dat wordt ze onmogelijk gemaakt.”

De thuiszorgmedewerkers voelen zich door de gemeente zwaar in de steek gelaten. “Om ons heen waren de geluiden vooral: Ze laten ons en onze cliënten vallen, en ze willen het niet eens horen. We worden aan alle kanten in de steek gelaten.”

Bron: www.kanaalstreek.nl