Direct naar de inhoud.

PvdA wil verbetering doorstroming Marktstraat in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – De PvdA in de gemeente Stadskanaal vraagt het college de verkeersproblematiek van de Marktstraat in Musselkanaal op te lossen. Verkeer kan door geparkeerde auto’s niet goed doorstromen.

Ruim tien jaar is de Marktstraat in Musselkanaal een pijnpunt voor inwoners en beroepschauffeurs. Omdat aan de Marktstraat geparkeerd mag worden kan het verkeer niet goed doorstromen. In 2010 leek het er op dat het probleem was opgelost omdat op dat moment, in overleg met de Handelsvereniging en Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal, een stopverbod was ingevoerd.

Een, naar zijn eigen zeggen, gedupeerde winkelier stapte echter naar de rechter en met succes. Het verkeersgebied wordt aangemerkt als een 30 kilometerzone en daar kan geen stop- of verkeersverbod worden ingevoerd. Deze gang van zaken heeft niet geleid tot een oplossing. En is al ruim tien jaar de Marktstraat een hindernis voor het auto verkeer.

De PvdA vraagt, tijdens de algemene beschouwingen op 8 juni, het college samen met de Handelsvereniging en Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal met spoed tot een oplossing te komen. Halsstarrigheid van een van de partijen mag niet leiden tot jarenlang irritatie.

Bron: www.kanaalstreek.nl