Direct naar de inhoud.

Ramon Wiersema uit Stadskanaal is directeur van Camp Sloane in Amerika

STADSKANAAL – Ramon Wiersema is afgelopen weekend naar Amerika vertrokken. De inwoner van Stadskanaal gaat een half jaar werken in Camp Sloane, op twee uur rijden van New York.

door Paul Abrahams

“Direct na de Anne de Vries school en het Ubbo Emmius in mijn woonplaats ben ik gestart met het CIOS in Groningen en Heerenveen. Door de sportieve achtergrond op de Anne de Vries school – en ik ben bovendien opgegroeid in een sportief gezin – was dit een eenvoudige beslissing. In mijn derde jaar van het CIOS in 2004 had ik de keuze om op verschillende plekken in Europa stage te lopen. Uiteindelijk heb ik voor een compleet nieuw avontuur in Amerika gekozen. Deze stage was in het kader van mijn specialisatie buitensport. Als 17-jarige was dit een behoorlijke stap maar een kans die ik voor mijn gevoel moest grijpen.”

“In Amerika werd ik aangesteld als buitensport instructeur op een traditioneel zomerkamp zoals iedereen het wel kent van de televisie”, vervolgt Ramon. “Camp Sloane heeft ongeveer 320 hectare grond inclusief een groot bos en een meer waar alle activiteiten plaatsvinden. Het zomerkamp is gelegen op twee uur rijden van New York. Elke twee weken komen er ongeveer 300 nieuwe kinderen die overnachten in grote tenten. Zij kunnen kiezen uit allerlei activiteiten zoals onder meer waterskiën, knutselen, paardrijden, boogschieten, zeilen, theater en voetbal.”

Gedurende de zomer zijn vijf fulltime werknemers en zo’n 120 tijdelijke krachten aan het werk. “Naast leuke activiteiten proberen wij de kinderen ook op het sociale vlak veel bij te brengen. De kinderen komen niet alleen uit Amerika, ook vanuit Spanje, Duitsland, Engeland en zelfs uit China komen ze voor twee of vier weken naar ons kamp. Dat zorgt voor een leuke diversiteit.”

Wat is begonnen als een paar maanden stage is inmiddels uitgegroeid tot een tienjarig dienstverband. “Omdat mijn werkzaamheden in Amerika plaatsvinden van mei tot en met oktober heb ik het kunnen combineren met hbo sport management die ik heb afgerond. In de wintermaanden ben ik veelal werkzaam als skileraar in Oostenrijk en bij het indoor skicentrum in Groningen. Daarnaast ben ik actief betrokken bij maatschappelijke projecten van de professionele basketbalclub Donar uit Groningen.”

Ramon is inmiddels opgeklommen tot kampdirecteur en verantwoordelijk voor alle kinderen, werknemers en georganiseerde activiteiten. “Een erg uitdagende maar vooral leuke baan”, glundert hij.

 

Bron: www.kanaalstreek.nl