Direct naar de inhoud.

Refaja ziekenhuis in Stadskanaal houdt een fiets- en valdag

STADSKANAAL – Op zaterdag 13 juni wordt in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal voor de zevende keer een fiets- en valdag gehouden voor mensen met een heup- en/of knieprothese.

De bijeenkomst start om 9.30 uur en duurt tot circa 12.00 uur.

Wie deel wil nemen aan de fietsdemonstratie, instructie en valpreventie kan zich tot 5 juni aanmelden via veiligfietsen@refaja.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen. Telefonisch aanmelden kan ook: 0599 654 447 of 0599 654 515.

De fiets- en valdag start gezamenlijk in de Zwartsenbergzaal in Refaja waar dr. Middendorf, orthopeed, een inleiding verzorgt over orthopedie en protheses. Daarna gaan de aanwezigen in groepen uiteen.

Een groep krijgt valpreventie met de fysiotherapeut (hoe stap je veilig op en van de fiets). De andere groep kan buiten op fietsen van rijwielhandel Egberts uit Borger oefenen, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook kunnen mensen hun eigen fiets meenemen. De orthopedisch instrumentenmaker (OIM) presenteert preventiemateriaal, zoals heupbeschermers.

Veel orthopedische patiënten zijn bang om te vallen en durven daarom niet meer te fietsen. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat zij blijven bewegen. De functie van hun knie en/of heup vaart daar wel bij. Daarnaast is fietsen natuurlijk goed voor de algehele conditie.

Bron: www.kanaalstreek.nl