Direct naar de inhoud.

Rondleiding door de watertoren in Stadskanaal

STADSKANAAL – Gedurende de zomervakantiemaanden houdt het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal op elke donderdag een rondleiding door de watertoren van Stadskanaal.

Een deskundige gids geeft uitleg over de bouw, bouwstijl en de werking van het markante monument aan de Ceresstraat. De watertoren is al langere tijd niet meer in bedrijf maar staat sinds 2000 op de Rijksmonumentenlijst. Er valt dan ook heel wat over de geschiedenis van de toren te vertellen.

De rondleidingen van augustus vinden plaats op 20 en 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus. De start is om 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig, belangstellenden kunnen zich melden bij het Streekhistorisch Centrum dat is gevestigd in Huize ter Marse naast de watertoren.

Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om bovenop de toren van het uitzicht te genieten. Na afloop is er in het naastgelegen Streekhistorisch Centrum gelegenheid voor het nuttigen van koffie of thee. Ook kan hier de tentoonstelling over de geschiedenis van de Kanaalstreek worden bekeken, en in Huisje Manning de tentoonstelling over het Stadskanaalster Achterhuis in de Tweede Wereldoorlog.

De rondleiding kost vijf euro, inclusief een consumptie. Kinderen van zes tot zestien jaar betalen 2,50 euro.

Paul Abrahams op