Direct naar de inhoud.

Rubriek | Mijn moeder is ? Nienke Laan

STADSKANAAL – Deze week is een foto gemaakt van Nienke Wubs-Laan. De 44-jarige moeder van Bart (4), Wouter (9) en Joost (10) is trainer van de Kangoeroes in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

De Kangoeroes zijn de jongste korfballers van Stadskanaal ’74. Bart krijgt elke week les van zijn moeder. Hij leert dan mikken, gooien en vangen. Broer Wouter zit ook op korfbal, maar Joost (niet op de foto) vindt voetballen leuker. Nienke heeft vorige week (voorlopig) haar laatste wedstrijd gespeeld. “Ons midweekteam heeft helaas te weinig mannen”, vertelt de inwoonster van Stadskanaal. “We hebben er jammer genoeg een punt achter moeten zetten.”

In  de komende maanden wordt veel tijd en energie gestoken in de Giga Kangoeroedag die op dinsdag 8 september wordt gehouden op het sportcomplex van Stadskanaal ’74 nabij het Noorderpoort. “We hebben alle scholen in de gemeente Stadskanaal en in Nieuw-Buinen uitgenodigd om mee te doen”, vertelt Nienke. “Verdeeld over twee dagdelen leren de kleuters kennismaken met de korfbalsport en bovendien willen we laten zien hoe leuk en hoe belangrijk bewegen is.”

De Giga Kangoeroedag wordt samen met Marga van Haastrecht, de echtgenote van de voorzitter van Stadskanaal ’74, voor de eerste keer gehouden. “We krijgen hulp van vrijwilligers van de club en van scholieren van het Noorderpoort. Anders lukt het niet. De insteek is namelijk dat meer dan 500 kleuters in actie komen. Allemaal dragen ze een speciaal T-shirt. De teller staat nu op bijna 190 namen. We liggen wat dat betreft mooi op koers.”

Wil je ook samen met je moeder of vader in de krant? En vindt je moeder of vader het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.

 

Bron: www.kanaalstreek.nl