Direct naar de inhoud.

SBO De Baldakijn wint de Energy Challenges Groningen

STADSKANAAL – SBO De Baldakijn in Stadskanaal heeft de Energy Challenges Groningen gewonnen.

De Energy Challenges daagt scholen uit om de beste campagne voor energiebesparing en duurzaamheid te maken. Elf scholen in Groningen maakten een campagne om de school en de omgeving te bereiken. Tijdens de campagne werden maximaal zeven sterren uitgereikt. Hoe de sterren werden behaald, was aan de scholen zelf.

SBO De Baldakijn heeft zich het hele jaar ingezet om zoveel mogelijk energie te besparen in de school. Dit was geen gemakkelijke opgave met een redelijk nieuw gebouw. Het team van energizers, bestaande uit: Carmen, Hans, Mieke, Wessel, Lisa, Amy en Dylan, is onder leiding van 2 coaches, bestaande uit de leerkrachten Margreet Kuit en Mark Leffers aan de slag gegaan om deze energiebesparing te realiseren.

Op het TransFuture Festival in Groningen mochten de aanwezigen namens SBO De Baldakijn in het bijzijn van de Commissaris van de Koning Max van den Berg, de hoofdprijs voor primair onderwijs in ontvangst nemen: een bezoek van ‘Mad Science’ aan de school, certificaten voor de energizers en het bord ‘Winnaar Energy Challenge Groningen 2014/2015’

Bron: www.kanaalstreek.nl