Direct naar de inhoud.

SealteQ neemt opnieuw bedrijf over

STADSKANAAL – De SealteQ Group in Stadskanaal heeft opnieuw een bedrijf overgenomen. Het gaat om MCB Conserveringen uit de Gelderse plaats Bergharen. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Bij dat bedrijf werken ruim twintig mensen. SealteQ heeft ongeveer 220 werknemers. De bedrijven hebben samen al veel samenwerkingsprojecten gedaan, laat algemeen directeur Heidy Moors van MCB Conserveringen weten. ,,We weten dus wat we aan elkaar hebben.” Moors blijft directeur van het bedrijf. De overname heeft geen personele consequenties.

MCB Conserveringen is expert op het gebied van technieken waarbij staal wordt beschermd tegen corrosie en/of hoge temperaturen ten gevolge van brand. Volgens SealteQ-directeur Martin van der Leest sluiten die werkzaamheden naadloos aan bij wat zijn bedrijf doet.

SealteQ heeft de afgelopen jaren diverse bedrijven overgenomen. Vorig jaar werd Ivacon in Amsterdam ingelijfd. Dat is een specialist op het gebied van verduurzaming en bescherming van betonconstructies. Het bedrijf is bovendien verder gevestigd in Pijnakker, Heerenveen, Burgum en Schoonebeek. Het hoofdkantoor is in Stadskanaal gevestigd.