Direct naar de inhoud.

Veel spektakel in MAC Stadion op sportpark Noord

Veel spektakel in MAC Stadion op sportpark Noord in Stadskanaal

STADSKANAAL – De Mac Stadskanaal & Omstreken houdt op Tweede Pinksterdag voor de 65ste keer de Pinksterraces in het MAC Stadion op sportpark Noord in Stadskanaal.

Op dit sportpark is, in goede samenwerking met gemeente Stadskanaal, een nieuw motorstadion aangelegd. In 2013, 2015 en 2016 bewees de baan zijn kwaliteiten met geweldige races met veel close racing door onder meer de zogeheten snelle ‘kom’ bochten. Hierdoor wordt close racing bevorderd omdat coureurs hun lijn kunnen houden.

In de afgelopen tijd zijn de taluds verbreed en verhoogd tot maar liefst twee meter boven de racebaan. Directeur Ben Timmermans van het bedrijf Hoornstra uit Nieuw-Buinen heeft het idee geopperd en heeft de klus uitgevoerd, waardoor het publiek de races minutieus kan volgen van het begin tot het eind.

Veel vrijwilligers

Net als andere verenigingen draait Mac Stadskanaal & omstreken op vrijwilligers. De organisatie is blij met de vrijwilligers die hun steentje bijdragen om de traditionele Pinksterraces in goede banen te leiden en te behouden voor Stadskanaal. Met elkaar worden allerhande werkzaamheden verricht. Van contacten met de pers tot het onderhoud van de baan, van het opbouwen van de veiligheidsboarding tot het verzorgen van het groen. En nog heel veel meer.

Het organisatiecomité prijst zich bijzonder gelukkig met zoveel talentvolle coureurs uit de Kanaalstreek zowel in de Internationale Special als in de Zijspanklasse.

De Europese topcoureur Dirk Fabriek woont op de hoek van het MAC Stadion. Hij gaat het opnemen tegen onder meer wereldkampioen Jannieck de Jong en meer internationale cracks. Ook Mark Beishuizen uit Stadskanaal behoort tot de deelnemers.

In de Kregel Schilders Zijspan Dutch Open komen Europese toppers aan de start zoals William Matthijssen uit Alteveer, Klaas Kregel en Arnold Bruins uit Onstwedde en ook Wilfred Detz uit Musselkanaal is van de partij. Nieuw is de mogelijkheid om als motorsporter uit de Kanaalstreek de kunsten te tonen voor een groot publiek in de zogeheten Kia Van Staalduinen Regioklasse.

De eerste wedstrijd begint maandag om 13.00 uur.