Direct naar de inhoud.

Stadskanaalsters openen de handel

Stadskanaalsters openen de handel met een gongslag op Beursplein 5 in Amsterdam

STADSKANAAL – Afgelopen woensdag klokslag 9 uur mochten de winnaars van het Oranje Handelsmissie Fonds, Elisa Gielen en Paul Jenkins uit Stadskanaal de handel in Amsterdam openen. Een traditie van ruim vier eeuwen lang.

Het openen van de handel met een geluidssignaal is een oud gebruik. De gongtraditie begon in 1592 en diende om orde en regelmaat in de beurshandel te scheppen.

Gielen en Jenkins hadden geen moeite met luid schreeuwende en gebarende handelaren want zo gaat het er al lang niet meer aan toe. De handelaren doen nu hun werk vanachter beeldschermen.

Toch was het indrukwekkend zegt logopediste Gielen. “Met veel egards werden de 10 prijswinnaars van het Oranje Handelsmissie Fonds ontvangen en na de gongslag je naam schrijven in het logboek is toch uniek.”

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING en KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Na deze spectaculaire opening is het jaar van expansie van het bedrijf TinyEYE naar het buitenland begonnen. Duitsland is klaar om te starten met online logopedie en ook de Belgen staan te trappelen