Direct naar de inhoud.

Stamppot eten in de trein van de STAR tussen Stadskanaal en Veendam

STADSKANAAL – Genieten van het winterse landschap en lekker eten? Dat kan op de zondagen 19 en 26 februari.

Tijdens een treinrit op de grens van Groningen en Drenthe wordt heerlijke stamppot geserveerd. Een unieke kans om in een rijdende trein te eten. De eerste ritten van Museumspoorlijn STAR in het jaar 2017. Een speciaal jaar, want de STAR bestaat 25 jaar!

Eten in de trein was vroeger heel gewoon. Zelfs in Nederland hadden binnenlandse (snel)treinen een restauratierijtuig. Tegenwoordig zie je het alleen nog maar in enkele internationale treinen. Maar ook bij Museumspoorlijn STAR is dat weer mogelijk. Op de zondagen 19 en 26 februari wordt een heerlijke stamppot geserveerd tijdens een treinrit op de spoorlijn. De reizigers hebben de keuze uit drie soorten stamppot met garnituur. Onderweg is het in de avondschemering lekker genieten van het winterse landschap in de verlichte en verwarmde historische trein. De trein wordt gereden door de historische NS-diesellocomotief 2278 uit de jaren ’50.

De trein vertrekt om 17.30 uur vanaf het station Stadskanaal. De rit duurt ongeveer 90 minuten. Voor de stamppotritten is reserveren verplicht vanwege de beperkte plaatsruimte. De prijs is 20 euro vanaf 12 jaar. Tot en met 11 jaar is de prijs 10 euro. Dat is inclusief het stamppotbuffet.

Reserveren kan via de website www.stadskanaalrail.nl en telefonisch via 0599-651890.