Direct naar de inhoud.

Steven en Ettje de Beer uit Stadskanaal zijn zeventig jaar getrouwd

STADSKANAAL – Het aantal echtparen in de gemeente Stadskanaal dat zeventig jaar is getrouwd is op minder dan één hand te tellen. De namen van Steven en Ettje de Beer staan nu ook op die bijzondere lijst.

door Paul Abrahams

Burgemeester Baukje Galama kwam vandaag rond de klok van tien uur langs om een kopje koffie te drinken. De felicitatiebrief van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima was inmiddels al bezorgd bij het platina echtpaar, evenals een heerlijke taart. Voor de burgemeester was het de tweede keer dat ze op bezoek was. Vijf jaar geleden werden de echtelieden eveneens door haar gefeliciteerd.

Steven de Beer is geboren op 26 juli 1926 in Veendam en Ettje Korte aanschouwt het levenslicht op 4 december 1922 in Oude Pekela. Ze lopen elkaar tegen het lijf ‘op straat’ in Zuidlaren. Na een half jaar verkering stappen ze in het huwelijksbootje. Het jawoord wordt gegeven op 9 juni 1945 in het gemeentehuis in Stadskanaal.

Het jonge paar vindt onderdak bij de ouders van de bruidegom in Alteveer. Steven runt samen met zijn echtgenote een kwekerij in Alteveer. In 1959 vertrekt het gezin naar Bellingwolde waar een winkel wordt geopend waar onder (veel) meer veevoeders worden verkocht. Als Steven een baan krijgt aangeboden bij Philips, verhuist de familie naar Stadskanaal.

Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Sinds een jaar of zeven wonen Steven en Ettje in een prachtig appartement in het gebouw Zwaluw nabij woon- en zorgcentrum Maarsheerd in Stadskanaal.

De hobby’s van Ettje zijn borduren en breien. Steven heeft vroeger trompet gespeeld in een muziekvereniging. Vandaag de dag maakt hij met veel plezier een puzzel.

Bron: www.kanaalstreek.nl