Direct naar de inhoud.

De stoomtrein van de STAR gaat weer rijden

stoomtrein_herfst

STADSKANAAL – Eindelijk is het zover: de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR gaat na een lange ‘winterslaap’ weer rijden. In de meivakantie wordt gereden op donderdag 5 mei en zondag 9 mei. De treinen rijden vanaf nu elke zondag tot en met 28 augustus.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de STAR de historische treinen onderhoud gegeven. Ook is er druk gewerkt aan de spoorbaan.

Op donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) rijdt de Teddyberenexpress bij Museumspoorlijn STAR. Deze dag staat helemaal in het teken van de jonge bezoekers. Met een teddybeer kunnen ze op deze dag gratis met de treinen van de STAR mee. Er is op deze dag ook een speciaal arrangement in samenwerking met Wonderwereld in Ter Apel. Voor dat arrangement is reserveren aanbevolen. Er wordt op deze dag niet alleen tussen Stadskanaal en Veendam gereden, maar ook naar Musselkanaal.

Op zoek naar iets bijzonders voor Moederdag? Op zondag 8 mei rijdt de trein speciaal voor Moederdag. En om het helemaal speciaal te maken kunnen de passagiers onderweg genieten van een High Tea met vele zoete en hartige hapjes. Voor het High Tea-arrangement is reserveren noodzakelijk. De trein vertrekt om 13.30 uur uit Stadskanaal.

Meer informatie over het programma, de dienstregeling en reserveringen is te vinden op de website van Museumspoorlijn S.T.A.R.: www.stadskanaalrail.nl Of tijdens werkdagen telefonisch (van 09.00-12.00 uur): 0599-651890.

– See more at: http://www.kanaalstreek.nl/nieuws/51938/de-stoomtrein-van-de-star-gaat-weer-rijden-2/#sthash.5WkEC6lJ.dpuf