Direct naar de inhoud.

Team The Robot Hunters van Ubbo Emmius Stadskanaal wil naar Amerika

STADSKANAAL – Het team The Robot Hunters van Ubbo Emmius heeft zich geplaatst voor de finale van het Open Amerikaans kampioenschap van de First Lego League dat van 14 tot en met 17 mei in Fayetteville in Arkansas wordt gehouden.

door Paul Abrahams

Met hun zelf gebouwde en geprogrammeerde robot sleepten Marnix Kuper en Evan Bosman uit Stadskanaal, Christiaan Scholte en Ramon Jelsma uit Musselkanaal, Saranne van Bruggen uit Onstwedde en Yoeri Struijk uit Nieuw-Buinen een ticket voor het wereldtoernooi in de wacht tijdens de Benelux finale begin februari in Eindhoven.

“Er zijn meer dan 60 teams ingeschreven”, weet Marnix. “Vooral teams uit Amerika. Uit Nederland doen twee teams mee. Stadskanaal en Eindhoven. Voordat we in actie komen in Fayetteville, brengen we een bezoek aan Washington. We gaan onder meer het Witte Huis bekijken en een bezoek brengen aan een ruimtevaart museum.”

Om uiteenlopende redenen gaan Saranne en Ramon niet mee. Of de andere vier leden van het team op 11 mei op het vliegtuig stappen is ook nog even afwachten. “De kosten voor de vliegreis, het verblijf en het vervoer ter plaatse bedragen 10.000 euro. Op dit moment hebben we ongeveer vierduizend euro. We houden diverse acties om de rest van het bedrag bij elkaar te krijgen. We wassen auto’s en verkopen pannenkoeken op school en ook gaan we op de Koningsmarkt spulletjes verkopen. Op 9 april wordt duidelijk of we wel of niet gaan. Als de teller op 6500 euro staat, dan wordt het een Go. Anders wordt het helaas een No Go.”

U wilt de leden van het team The Robot Hunters financieel ondersteunen? Stuur dan een mail naar robothunters@ubboemmius.nl

Kijk voor meer informatie op de website www.the-robot-hunters.com

 

Bron: www.kanaalstreek.nl