Direct naar de inhoud.

Tentoonstelling over de meubelfabriek Knicos in het Streekhistorisch Centrum

Knicos-7773-meubels-met-dame-en-heer

STADSKANAAL – Vanaf 12 augustus is in het Streekhistorisch Centrum een nieuwe tentoonstelling te zien.

In het Huisje Manning is de tentoonstelling ‘Robuust en degelijk, meubelfabriek Knicos uit Stadskanaal’ ingericht waarin de geschiedenis van een bijzonder bedrijf wordt verteld. In de eerste helft van de twintigste eeuw was de meubelfabriek één van de grotere werkgevers in de regio. Het stond bekend om zijn degelijke meubels, die levenslang meegingen.

De meubelfabriek heeft alles bij elkaar van 1919 tot 1982 bestaan en maakte vooral stoelen. Twee generaties Knigge boden in een tijd waarin de werkgelegenheid in het veen en de landbouw afnam, vast werk en een goed loon. De tentoonstelling kon worden samengesteld dankzij bijdragen van de familie die meubels, foto’s en veel informatie beschikbaar stelden.

De tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum is te zien tot eind februari 2017, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Na 1 oktober weer elke zondag van 14.00-17.00 uur.

Op zondag 23 oktober wordt er een Knicosmiddag gehouden waar Klaas Meijer, achterneef van de eerste directeur Jans Knigge, een lezing gaat geven over het bedrijf.