Direct naar de inhoud.

Tuinmarathons dit weekend

STADSKANAAL – Elk jaar houdt de stichting ‘Het Tuinpad Op’ tuinenmarathons, tijdens zo’n weekend kan een selectie van de aangesloten tuinen worden bezocht zonder dat daarvoor een afspraak moet worden gemaakt.

De deelnemende tuinen openen dan van 10-17 uur de tuinpoorten, deze tuinen voldoen aan de kwaliteitscriteria van de tuinencommissie van ‘Het Tuinpad Op’. De entree is soms gratis, of wordt een vrije gift op prijs gesteld. De zomertuinenmarathon in de provincie Groningen en Drenthe is dit jaar op 27 en 28 juni.

De lijst met open tuinen wordt voortdurend bijgewerkt en is te vinden en te downloaden op www.hettuinpadop.nl. Op deze site staan ook gedetailleerde beschrijvingen van de tuinen. Tuinen die meedoen zijn onder meer: In Onstwedde, ‘Acht is meer dan duizend’, 2eBarlagerweg 8 (alleen 27 juni). In Stadskanaal zijn dit: ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101; ‘The Stonefarm’, Tinus& Anna Scheltens, Zijdstukkerweg 7 en ‘Semstoene’, Kris & Janet Radema, Semsstraat 20. In Vlagtwedde, ‘de Straude’, Henk de Jonge & Tineke Hoekstra, Utterlagerweg 9 en in Vriescheloo, Kwekerij Jacobs, Dori& Henk Jacobs, 5e Dalweg 4 .

Bron: www.kanaalstreek.nl