Direct naar de inhoud.

Uitvoering Dizzepie-Dizzepu in Theater Geert Teis

STADSKANAAL – Om alvast in de agenda te noteren. Op zaterdag 20 juni wordt het hilarische toneelstuk Dizzepie-Dizzepu opgevoerd in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Het verhaal is 100 jaar geleden geschreven door Geert Teis.

Het stuk wordt in het Grunnegs, in het kader van de 250/400 viering, eenmalig opgevoerd in het Geert Teis. De uitvoering is een co-productie van de toneelverenigingen UDI, TAGO en ‘t Centrum aangevuld met enkele gastspelers. Het doek gaat om 20.00 uur open. De kaartverkoop via de kassa en website van het theater Geert Teis is inmiddels gestart.

Trudoa, de dochter van Mans Wils wil trouwen met Jurrie Kok, 1e ambtenaar van de gemeente Aolwieke. Mans Wils, een arrogante rijke rentenierende hereboer, heeft een conflict met het gemeentebestuur over een stuk van zijn grond voor een uitbreidingsplan. Een vriend van Kok, ene Luken Wold, bedenkt een plan om Wils in grote problemen te brengen. Dat plan, uitgevoerd in de plaatselijke kroeg, slaagt en Kok zit in de positie om Wils uiteindelijk de helpende hand te bieden. De afloop laat zich raden …

Bron: www.kanaalstreek.nl