Direct naar de inhoud.

Verkiezing Knoalster van het jaar

De juryleden van de verkiezing Knoalster van het jaar kunnen aan het werk

STADSKANAAL – De juryleden van de verkiezing van de Knoalster van het jaar – een initiatief van de redacteur van de Kanaalstreek – kunnen aan het werk.

door Paul Abrahams

Donderdagmiddag komen Theo Euverman – hij is voorzitter van de jury – Ingrid Sterenborg, Renate Paans, Fenneke Mensinga, Helen Kämink, Joop Grachten, Paul Abrahams, Marcel Leegte en Jasper Stuut in het Streekhistorisch Centrum bij elkaar om vijf inwoners te nomineren. Dat wordt nog best een lastige klus, want er zijn in de afgelopen weken veel kandidaten aangemeld.

In de krant van woensdag 14 december worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. Vanaf dat moment kunnen de lezers van de krant een stem uitbrengen. Onder de stemmers worden vrijkaarten van Service Bioscoop Smoky verloot. Meer informatie in de krant van 14 december.

Ook de jury heeft een belangrijke stem in het kapittel. De verhouding vakjury en lezers van de krant is 50/50 procent. Notaris Bep Bergman van Dijkstra Jansen Bergman notarissen en juridisch adviseurs in Stadskanaal heeft toegezegd ‘om een oogje in het zeil te houden’.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal op maandag 9 januari in Theater Geert Teis wordt de uitslag bekend gemaakt door burgemeester Baukje Galama. De vijf genomineerden krijgen een certificaat, een boeket bloemen en een verzorgingspakket van Op=Op Voordeelshop in Stadskanaal. De winnaar gaat bovendien met een prachtige prijs naar huis die door Juwelier Luitjens in Musselkanaal is aangeboden. Ook wordt een foto voor de voorpagina van de leukste krant in de regio gemaakt.