Direct naar de inhoud.

Verry en Helma van ‘t Wout stoppen met De Stoffenspecialist

DSC_1073

STADSKANAAL – Verry en Helma van ‘t Wout hebben de knoop definitief doorgehakt. In het voorjaar van 2017 stoppen de echtelieden met hun zaak De Stoffenspecialist aan de Hoofdstraat in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

“Met pijn in mijn hart”, benadrukt Verry die binnenkort zijn 66ste verjaardag viert. “We zijn allebei al meer dan vijftig jaar aan het werk en we zijn bijna 44 jaar de trotse eigenaar van een speciaalzaak die klanten uit de wijde regio trekt. Tot aan de Eemsmond toe. Wist je dat ruim negentig procent van onze klanten buiten Stadskanaal woont? We hebben veel klanten die al tientallen jaren bij ons in de zaak komen. Voor een rits, een knoop, een lapje stof en ga zo maar door. ‘Waar moeten we nu straks heen?’, hebben we al vaak gehoord. Niet alleen wat betreft het assortiment, maar ook wat betreft de persoonlijke aandacht en de deskundigheid hebben we in de afgelopen tientallen jaren een hele goede naam opgebouwd. Veel mensen gunnen ons over enkele maanden de vrije tijd, maar ze vinden het eveneens heel erg jammer dat we er een punt achter gaan zetten.”

“Onze kleinkinderen worden zo snel groot en wij worden er ook niet jonger op”, vervolgt Verry. “Een zaak runnen met zeven medewerkers, zes dagen in de week, kost veel tijd en energie. Steeds maar door blijven gaan, is niet haalbaar. We vinden het heel vervelend voor onze (trouwe) klanten, we hopen daarom echt dat een ondernemer bereid is om de zaak voort te zetten. Of het lukt om in de komende maanden een goede kandidaat te vinden, is nog even afwachten.”

Voorlopig gaan Helma en Verry nog met veel enthousiasme een jaar door. Wat heet. Het pand naast De Stoffenspecialist is tot het einde van het jaar gehuurd en ingericht als een outlet winkel. “We verkopen daar prima kwaliteit tegen scherpe prijzen. Alle magazijnen liggen nog vol met handel, die moeten voor komend voorjaar leeg en daarom houden we elke week nieuwe acties. We zien dat veel klanten ‘groot’ inslaan. Zo heeft een mevrouw bijvoorbeeld dertig korte ritsen gekocht. Heeft ze een beetje voorraad voor het geval dat …”