Direct naar de inhoud.

Verslag de Rode Loper

STADSKANAAL –  Zondagmorgen om 10.30 uur werd het startschot gelost door de wethouder van Sportzaken van de gemeente Stadskanaal en werd begonnen aan de 16e editie van het zwemevenement de Rode Loper.

De weersomstandigheden waren , in eerste instantie, ideaal. Een lekker zonnetje verwende de deelnemers en de vele toeschouwers. Jammer genoeg begon het tijdens het tweede deel van het programma iets te regenen. Desondanks kon er worden genoten van spannende wedstrijden. Aan het eind van de middag werd het weer droog en kon iedereen toch nog op een goede manier naar huis.

Bij de wedstrijden zorgden ruim 60 verenigingen samen voor totaal ruim 250 starts. Het aantal deelnemers aan de prestatietochten kwam, over de drie prestatietochten samen, op bijna 100. Als de regen geen spelbreker was geweest was dit aantal zeker hoger uitgevallen.

Er werden, over het algemeen, goede tijden gezwommen bij de wedstrijdzwemmers. Dit resulteerden in een tiental baanrecords. Verder konden er in de diverse leeftijdscategorieën kampioenen van de Regio Noord van de KNZB worden gehuldigd.

 

Bron: www.kanaalstreek.nl