Direct naar de inhoud.

Vierde lustrum internationaal shantyfestival in centrum van Stadskanaal

STADSKANAAL – Liefhebbers van nostalgische zeemansliederen opgelet! Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus wordt in Stadskanaal voor de twintigste keer een internationaal shantyfestival gehouden.

Het evenement wordt georganiseerd door het plaatselijke shantykoor De Noszélie Singers. Een maritieme markt en demonstraties van oude ambachten zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

Verspreid over drie podia op het Menistenplein en het Raadhuisplein en in de Hoofdstraat kan het publiek zaterdag 27 augustus van elf uur ‘s morgens tot vijf uur ‘s middags luisteren naar de Rundezangers, De Noszèlie Singers, Pekelder Pluskoor, het piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts en Opwierde 2. Uit Duitsland komen de drie shantykoren Hude, Voerde en Freesenkraft.

Ook vanaf de snikke klinkt vrolijke muziek. Het schip vaart met Max de Jonge aan het roer zes keer tussen de Drouwenerbrug en de Beneluxlaan.

Vanwege het vierde lustrum wordt ook vrijdagavond 26 augustus opgetreden in sporthal De Spont. Vier koren treden vanaf half acht op. Dat zijn shantykoor De Roergangers, Shantyladies 2000, shantykoor Losdorp en shantykoor De Noszèlie Singers. Het evenement is gratis toegankelijk.