Direct naar de inhoud.

Vijf keer goud voor Keurslager Cor Klein uit Stadskanaal

Vijf keer goud voor Keurslager Cor Klein uit Stadskanaal

door Paul Abrahams

Cor Klein en Henk Elzen sleepten namelijk maar liefst vijf gouden medailles en vijf oorkondes in de wacht en … de felbegeerde provinciale titel. De jury was vol lof over de kwaliteit van het cowboyvlees, de boeren droge worst, de achterham, de rauwe ham en de Hausmacher. De beker staat te pronken op de toonbank in de speciaalzaak aan de Hoofdstraat in Stadskanaal.

In de afgelopen jaren heeft Keurslager Cor Klein regelmatig beslag gelegd op de provinciale titel en ook werd al een keer het algemeen kampioenschap gewonnen.

De producten zijn – alleen voorzien van een code – opgehaald door de organisatie en vervolgens in het bedrijfspand van Boonstra Verswaren in Peize door de vakkundige juryleden beoordeeld.

In Hotel Van der Valk in Zwolle is vervolgens de uitslag bekend gemaakt. Om uiteenlopende redenen waren Cor Klein en Henk Elzen niet in staat om de prijzen persoonlijk in ontvangst te nemen. Daarom werd de beker vrijdagmiddag door Bert Tieben van Bert Tieben Vlees uitgereikt in de winkel. De inwoner van Musselkanaal is niet alleen toeleverancier van vlees aan Keurslager Cor Klein, maar heeft eveneens de beker beschikbaar gesteld.

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams