Direct naar de inhoud.

Voedselbank neemt nieuwe bestelbus in ontvangst

STADSKANAAL – Voedselbank Zuidoost Groningen heeft vrijdag een nieuwe bestelbus in ontvangst genomen. Deze is bekostigd uit een deel van de opbrengst van het benefietconcert POETRY IN CONCERT. 

Voorzitter Willem van Veen van Voedselbank Zuidoost Groningen reageerde enthousiast op de nieuwe bestelbus. Hij merkte wel op dat, sinds de bekendmaking van de recordopbrengst van het benefietconcert, het aantal geldelijke donaties is afgenomen. ,,Mensen vergeten, dat we heel veel lopende kosten hebben. Denk bijvoorbeeld aan brandstof voor de bestelbus. De opbrengst van POETRY IN CONCERT wordt vooral gebruikt om de gróte uitgaven te dekken. Zo moeten we voldoen aan de HACCP-richtlijnen om de veiligheid en deugdelijkheid van de voedingsmiddelen te waarborgen. Dit kost heel veel geld. We zijn daarom heel blij dat beide serviceclubs hun netwerk, kennis en ervaring inzetten om ons daarbij te helpen. Maar vergeet niet dat de lopende kosten gewoon blijven en óók gefinancierd moeten worden”.

POETRY IN CONCERT bracht afgelopen februari 32.073 euro op. In 2017 zal er een nieuw benefietconcert worden georganiseerd. Lokale of regionale goede doelen die kansen bieden aan grote groepen mensen in de regio, kunnen zich, vóór 1 januari 2016, aanmelden via poetryinconcert@gmail.com. De opbrengst van POETRY IN CONCERT 2013 was bestemd voor Stichting Leergeld Zuidoost Groningen.

Bron: www.kanaalstreek.nl